Продължете към съдържанието

Фондация “Дарби” осъществи проекта „Духовна София пее!“

пееНа територията на Софийска епархия през месеците септември – октомври се осъществи проект „ДУХОВНА СОФИЯ ПЕЕ!“. Той имаше за цел чрез концерти-събития да популяризира пред български и чуждестранни туристи малко известни храмове и манастири в периферията на София.
Чрез тях посетителите можеха да се докоснат до красотата на православната музикална култура, и се насърчи интереса и уважението към българското историческо, културно и архитектурно богатство.

Проектът, иницииран от фондация „Дарби”  бе проведен с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и осъществен с финансовата подкрепа на Столична община – Програма Европа 2023 г.
В културно-музикалната програма се включиха деца, които изучават и се занимават с културните и духовни традиции на София. Концертите се състояха в: Кремиковския манастир, храм „Свети великомъченик Георги Победоносец“ в квартал „Горубляне, Обрадовския манастир „Свети великомъченик Мина“ в храм „Св. Николай Чудотворец“ и храм „Свето Благовещение“, жилищен комплекс „Дружба“ 2.
В програмата се включиха Детските хорове „Бодра смяна“ при НДД под диригентството на Александър Кочков и хор „Свети Серафим Софийски“, с диригент Анелия Кочева.
Дейностите на “Духовна София пее!” започнаха на 17 септември – Деня на София и на празника на Вяра, Надежда, Любов и майка им София, и завършиха на 14 октомври, с празника на света Петка.

 

379375502_637611011846373_6118514939008137877_n

Image 1 of 27

Visits: 1

Skip to content