Продължете към съдържанието

С тържествен водосвет Бобов дол отбеляза 56 години от провъзгласяването си за град

e4023f f506429d018048d29e301dda4c9ba1b9mv2

На 27 октомври жителите на Бобов дол отбелязаха тържествено 56 години от провъзгласяването на населеното място за град. По този повод, по покана на г-жа Детелина Борисова, изпълняваща длъжността кмет на община Бобов дол, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, на площада пред сградата на Общината беше отслужен празничен водосвет.

Водоосвещението възглави Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Василий, протосингел на Софийска митрополия, архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, ставрофорен иконом Георги Паликарски, иконом Костадин Тренев и свещеник Венцислав Ангелов, енорийски свещеник на града.

Празникът на гр. Бобов дол беше уважен от г-н Александър Пандурски, областен управител на Област Кюстендил, от г-н Добрица Стойкович, кмет на с. Ражан, Република Сърбия, от представители на различни институции и организации на града и околността, както и от стотици жители и гости на гр. Бобов дол.

След водосвета епископ Поликарп поздрави официалните лица, жителите и гостите на Бобов дол с празника от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела Бог, по молитвите на св. Димитър Солунски и св. Димитър Басарбовски, да им дава здраве, преуспяване във всичко, както и да утвърди сърцата им във вяра православна, надежда и силна любов.

Епископ Поликарп благослови присъстващите на площада и поръсвайки ги със светена вода ги призова да бъдат достойни жители на Бобов дол и мъдри граждани на милата ни Родина.

По повод празника на града бяха отправени приветствия от официалните лица, след което присъстващите се радваха на празнична фолклорна програма.

Снимки: иконом Костадин Тренев

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 1

Skip to content