Продължете към съдържанието

Панихида за Задушница в митрополитския храм „Св. Марина“

5980451

На 3 ноември, в навечерието на Задушница преди Събора на св. архангел Михаил, наричана Архангелова, в митрополитския храм „Св. Марина“ бе отслужена панихида за упокоилите се духовници, служители и ктитори на Софийска света митрополия и епархия.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит заупокойното последование бе предстоявано от Негово Високопреподобие архимандрит Василий, протосингел на Софийска митрополия, в съслужение с иконом Петър Славов.

Църковните песнопения на мертвеното последование изпълниха д-р Андрей Касабов и г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска митрополия.

На панихидата присъстваха и митрополитски служители, които заедно с духовенството отправиха молитви за починалите предстоятели, духовници и служители, отдали своите сили и труд за благоденствието на Българската православна църква и на Софийска епархия, както и за своите починали близки.

В края на последованието архимандрит Василий, преломи хляба и преля от виното, като измоли „Бог да прости всички покойници“.

Снимки: Пламен Михайлов

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 16

Skip to content