Продължете към съдържанието

Лъжовна реклама от името на свещеник се разпространява в интернет

МЕТОДИ КОРЧЕВ 1536x864 1

В разгара на Рождественските пости – време за добри дела, искрена молитва, въздържание и смирение, името на иконом Методи Корчев, предстоятел на храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ в столичния кв. „Връбница“ и доверието на миряните в него станаха обект на лъжовна реклама на съмнителни продукти, на които се приписват лечебни свойства.

В постове, разпространени в различни социални мрежи и сайтове, се твърди, че отецът е разработил и патентовал лекарствен продукт, което категорично не отговаря на истината. За съжаление порочната практика да се промотира продажбата на препарати с неизвестен произход, като за целта се използват лицата на авторитетни лекари и духовници, не е нова. Длъжни сме обаче да призовем обществото да не се доверява на подобни продукти, защото освен че няма да помогнат, могат и сериозно да навредят на здравето ви!

Софийска света митрополия категорично отрича каквато и да е връзка на отец Методи Корчев с рекламираните от негово име лекарствени субстанции под марката „SinAktiv“, като ще предприемем мерки за сезиране на отговорните държавни органи по случая.

Visits: 2912

Skip to content