Продължете към съдържанието

Рождественски благослов за малките пациенти на УМБАЛСМ „Пирогов“

IMG 7354

На 20 декември, Игнажден, Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп посети Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Н. И. Пирогов“. Той пожела в дните на Рождественските празници да посети болните деца, да поднесе подаръчета и да ги благослови за успешно лечение и скорошно оздравяване.

Придружен от архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, йеродякон Поликарп и г-н Иван Тупаров от отдел „Духовно-просветен“ към Софийска митрополия, те бяха сърдечно посрещнати от д-р Валентин Димитров, изпълнителен директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. В непосредствен разговор те взаимно споделиха разсъждения за вярата, науката и медицината и затвърдиха убеждението, че там където има грижа за човека са нужни и вяра, и наука.

След срещата духовниците, водени от главната мед. сестра Зоя Илиева, посетиха детско болнично отделение. Там те раздадоха на малките пациенти празнични торби с подаръци, осигурени от г-жа Татяна Попова, собственик на фирма „Аванти“. На всички лекари, сестри, медицински персонал и присъстващи родители, владиката раздаде и иконки със сцената на Рождество Христово.

Текст и снимки: Весела Игнатова

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК

IMG_7239

Visits: 278

Skip to content