Продължете към съдържанието

Опело на протойерей Любомир Михайлов в столичния кв. “Обеля”

P1270078

На 27 януари, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит бе отслужено опелото на Негово Всеблагоговейнство протойерей Любомир Михайлов, който се престави в Господа на 25 януари.

Опелото бе извършено в храм „Св. Йоан Кръстител“, в столичния кв. “Обеля”от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит. С него съслужиха иконом Николай Николов от храмовото духовенство, свещеник Стефан Игнатов, предстоятел на храма, свещеник Ивайло Борисов и йеродякон Поликарп.

След заупокойното последование, епископ Поликарп изказа съболезнования към опечаленото семейство, приятели и присъстващи от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит като подчерта, че “загубихме свещенослужител от нашите редици, но го спечелихме за молитвеник пред Божия престол”.

Протойерей Любомир Михайлов бе погребан в гробищния парк „Бакърена фабрика“ и бе изпратен с псалмопение и молитвен възглас: „Бог да го прости! Вечна и блажена да бъде паметта му!“

Текст: йеродякон Вартоломей

Снимки: Димитър Цонков

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 2095

Skip to content