Продължете към съдържанието

Панихида по повод Задушница в митрополитския храм „Св. Марина“

20240308 152953

С благословението не Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, в петъка преди Задушница, на 8 март бе отслужена панихида в параклиса „Св. вмчца Марина“ в двора на Софийска света митрополия.

Заупокойното последование бе възглавено от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Василий, протосингел на Софийска света митрополия, архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, иконом Дилян Цветков, предстоятел на храм „Св. прор. Илия“ в кв. Княжево, иконом Костадин Тренев и йеродякон Вартоломей.

Молитвено участие взеха също така Негово Преосвещенство Велбъждския епископ Исаак, втори викарий на Софийския митрополит, дякон Даниел Сираков и служители на Софийска света митрополия.

Клиросното пение бе изпълнено от г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска митрополия, д-р Андрей Касабов, началник на Културно-информационния отдел, и г-н Иван Тупаров от Духовно-просветния отдел на Митрополията.

След като духовенство и миряни се помолиха за спасение душите на упокоилите се български патриарси, архиереи, йереи, дякони и монаси, бивши служители на Митрополията и близки на присъстващите, епископ Поликарп изпроси Бог да прости душите на всички тях, „вечна и блажена да бъде паметта им“.

Текст и снимки: Пламен Михайлов

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 207

СОФИЙСКИ МИТРОПОЛИТ

ВАЖНО

АРХИВ

ВРЪЗКИ

Skip to content