Продължете към съдържанието

Освещаване на Отделението по кардиохирургия на УМБАЛ „Софиямед“

SFMD CARDIO CEREMONY 227

На 22 март бе осветено Отделението по кардиохирургия на УМБАЛ „Софиямед“, което е най-новата кардиохирургична структура в България.

Председател на болничното настоятелство е Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай, и по негова молба, както и с благословението на Врачанския митрополит Григорий, Наместник-председател на Светия Синод и Наместник на овдовелия Софийски епархийски престол, освещаването на отдела по кардиохирургия бе отслужен от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, и йеродякон Поликарп.

Епископ Поликарп поръси и цялото ново отделение със светена вода. Той подари на ръководството на болницата икона-диптих и им пожела лека и благословена от Бога работа, да помагат на хората в нужда и да лекуват техните немощи.

Отделението е оборудвано с най-съвременна апаратура, позволяваща осъществяване на пълен обем кардиохирургична дейност – в планов и спешен порядък.

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК

SFMD_CARDIO_CEREMONY-1

Visits: 163

Skip to content