Продължете към съдържанието

Нов брой на „Стълба към небето“ – свещеник Тома Попов и актьорът Тодор Башиянов (ВИДЕО)

Софийската света митрополия представя на зрителите новия епизод на предаването „Стълба към небето“ в YouTube канала на „Епархийски глас ТВ“. Можете да го гледате във видеото по-долу.

В първата част на предаването ще чуем слово на митрополит Антоний Сурожски за учението на св. Григорий Палама, на когото е посветена Втората неделя от Великия пост.

След това ще поговорим с отец Тома Попов от храм „Св. Благовещение“ в столичния квартал „Дружба“ за литургийното евангелско четиво в същата тази неделя, разказващо за разслабения, внесен на ръце от своите четирима приятели, които буквално го спуснали през покрива в нозете на Спасителя, защото от тълпата слушащи Божествените слова на Последния не могли да влязат през вратата.

А накрая ще посрещнем в студиото на „Стълба към небето“ популярния комедиен актьор и православен християнин Тодор Башиянов, с когото обаче ще представим дебютния му документален филм като продуцент и режисьор „Пулсиращи тепета“, разказващ за емблематичния радио водещ и музикален журналист Тома Спространов.

Предаването „Стълба към Небето“ може да гледате и в телевизионния ефир на „Канал 3“ в неделя след 10:30 ч., както и да го слушате по радио „Епархийски глас“ в понеделник и сряда от 13:30.

Visits: 104

Skip to content