Продължете към съдържанието

Преждеосвещена литургия в столичния храм „Възнесение Господне“

IMG 6964

На 10 април, с благословението на Негово Високопреосвещенство Врачанския митрополит Григорий, Наместник-председател на Св. Синод и Наместник на овдовелия Софийски епархийски престол, бе отслужена Преждеосвещена св. литургия в столичния храм „Възнесение Господне“ в кв. Ситняково.

Богослужението бе предстоявано от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, с когото съслужиха архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, иконом Валентин Тупаров, предстоятел на храма, йеродякон Вартоломей и йеродякон Поликарп.

Църковните песнопения бяха прекрасно изпълнени от протойерей Иван Тодоров от храмовото духовенство и от семинариста Петър.

На великопостното богослужение молитвено присъстваха софиянци, мнозина от които се бяха подготвили и се причастиха с Тялото и Кръвта Христови. В края на св. Литургия към събралото се църковно изпълнение се обърна епископ Поликарп, който настави боголюбивия народ да продължи усърдно поста, за да набере повече духовни плодове, които да го подпомагат по пътя на спасението. „Бог да ни даде да бъдем мъдри и да не забравяме, че сме Христови последователи“ – пожела владиката.

От името на присъстващите букет цветя и благопожелания на епископ Поликарп поднесе иконом Валентин Тупаров. Богослужбата завърши с многолетие за Наместник-председателя митрополит Григорий, духовенството, миряните и за йеродякон Вартоломей, който днес отбелязва своя рожден ден.

Текст и снимки: Весела Игнатова

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 218

Skip to content