Продължете към съдържанието

Църковни новини от страната и света за 10 април 2024 г.

НОВИНИ ОТ СТРАНАТА

По традиция по време на Великия пост и тази година на 10 април Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил възглави архиерейска Преждеосвещена света Литургия в параклиса, посветен на свети Пантелеймон в гр. Троян. С владиката съслужиха Архиерейският наместник на Троянска духовна околия протойерей Войден Божков, иконом Калин Пенев и дякон Андроник Попов. След богослужението се проведе свещеническа конференция на свещенослужителите от Троянска духовна околия, на която бяха обсъдени различни духовни и практически въпроси.

***

На 10 април Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, отслужи архиерейска Преждеосвещенса света Литургия и панихида по повод навършването на 25 години от кончината на Неврокопския митрополит Пимен (1952-1992), в храм „Въведение Богородично“, град Благоевград.

НОВИНИ ОТ СВЕТА

Негово Светейшество Вселенският патриарх Вартоломей ще участва в 9-та Международна конференция на океаните, която ще се проведе от 15 до 17 април 2024 г. в Атина, в Културния център на фондация „Ставрос Ниархос“.

***

На всички вярващи от ислямската религия, Негово Светейшество Сръбският патриарх Порфирий отправи сърдечни поздравления по случай Рамазан Байрам с пожелание да отпразнуват този велик празник в мир, здраве и благополучие.

Материала подготви йеродякон Вартоломей

Visits: 41

Skip to content