Продължете към съдържанието

Томина неделя в манастира „Рождество Богородично – Седемте престола“

DSC 5386

На 12 май, Томина Неделя, по традиция бе отслужена архиерейска света Литургия в Осеновлашкия манастир „Рождество Богородично – Седемте престола“.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Врачанския митрополит Григорий, Наместник-председател на Светия Синод и Наместник на овдовелия Софийски епархийски престол, богослужението бе възглавено от Негово Преосвещенство Велбъждския епископ Исаак, втори викарий на Софийския митрополит. Заедно с него съслужиха архимандрит Севастиан, игумен на светата обител, иконом Костадин Тренев и дякон Даниел Сираков, а църковните песнопения изпълни г-н Ангел Младенов, секретар на Софийската света митрополия.

Множество християни се бяха събрали да почетат празника в светата обител, а някои от тях се причастиха с Тялото и Кръвта Христови.

В края на литургията епископ Исаак поздрави с Христовото Възкресение игумена и честните поклонници на манастира от името на Наместник-председателя на Светия Синод, като благослови всички с вдъхновено слово.

След богослужението в двора на обителта бе отслужен традиционен празничен водосвет за Томина Неделя и бяха осветени благодарствено ястие и множество приношения, приготвени от местните жители. Владиката поздрави всички с Христовото Възкресение и ги поръси със светена вода, за здраве и благословение.

Текст: Пламен Михайлов
Снимки: иконом Кодстадин Тренев и йеромонах Гавриил

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК

DSC_5185

Visits: 324

Skip to content