Софийска света митрополия с прискърбие уведомява, че на 18.11.2020 г. иконом Иван Ангелов се престави в Господа.

Иван Асенов Ангелов е роден на 20.06.1961 г. в благоевградското с. Кърналово от семейството на Асен и Радка Ангелови. Основното си образование получава в местното училище „Братя Миладинови“, след което завършва и Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“. Висшето си образование той завършва семестриално също в гр. София.

Бъдещият свещеник създава семейство с Капка Ангелова, като имат и една дъщеря. Иван Ангелов е ръкоположен за дякон от Знеполски епископ Дометиан на 07.09.1985 г., а седем дена по-късно – и за свещеник, като е назначен на служба в столичния храм „Св. Параскева“.

На 20-ти април 1993 г. о. Иван е приет за свещеник във Врачанска епархия, в с. Борован. Там той служи три години, след което от 1-ви декември 1996 г. е назначен за енорийски свещеник отново в Софийска епархия – в столичния храм „Св. прор. Илия“, кв. Княжево. Три години по-късно о. Иван е поставен за свещеник в храма-ротонда „Св. Георги“, където служи до 21-ви юли 2004 г. В последствие иконом Иван Ангелов е назначен за предстоятел на храм „Св. Неделя“ в самоковското с. Ярлово, където и служи до края на земния си живот.

Опелото и погребението на упокоилия се духовник ще бъдат в родното му село Кърналово, Община Петрич, на 20.11.2020 г.

Бог да прости отец Иван и да го всели в селенията на праведниците!