Статистика

Потребители: Потребители
22
Статии
817
Брой прегледи на статиите
727820

Предстоящи събития

С благословението на Негово Светейшество Неофит
Храм „Св. София – Премъдрост Божия“ и Храм „Св. вмчца. Параскева“
Поклонническо-просветен център „Св. Йоан Рилски“
организират поклонническо пътуване до


ОХРИД – СВ. КЛИМЕНТ И СВ. НАУМ
София – Скопие – Охрид – Битоля – Прилеп – София
22.09.2018 – 24.09.2018

3 дни / 2 нощувки
ЦЕНА: 155 лв
Водач и лектор: Иван Йовчев
Духовници: ставрофорен ик. Ангел Ангелов и ик. Йоан Чикалов
За записване и информация:
офис на Поклонническия център – София, ул. „Цар Калоян“ № 9 В,
тел. 0700 18 244 и 0878 958 468; www.poklonnik.bg; Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Храм „Св. София – Премъдрост Божия“ - тел. 02 987 0971 - ул. „Париж" 2;
Храм „Св. Параскева“ – тел. 02 983 1963 -  ул. „Георги С. Раковски“ №58;ПОКЛОННИЧЕСКА ПРОГРАМА

Ден ПЪРВИ
22.09.2018, Събота: София – храм „Св. Георги Победоносец“ –Скопие – м-р „Св. Пантелеймон“ – Бигорски м-р – м-р „Св. Георги Победоносец“ – Охрид
Тръгване в 6:00 ч. от площад „Св. Александър Невски“. Поклонение в църквата „Св. Георги Победоносец“ при с. Старо Нагоричане. Била е част от манастир изграден през XI в. при управлението на имп. Роман IV Диоген. Стенописите (XIII и XIV в.) са дело на солунските зографи Михаил и Евтихий. Известно е че след битката при Велбъжд със сръбските войски (1330 г.), тук е погребан българският цар Михаил Шишман.

Отпътуване за Скопие. Разглеждане на града.

Поклонение в м-р „Св. Пантелеймон“ в с. Горно Нерези, край Скопие. Изграден е от имп. Мануил I Комнин през XII в. В църквата могат да се видят стенописи от епохата на Комнините (1081-1185 г.).


Посещение на Бигорския м-р „Св. Йоан Предтеча“, намиращ се в планинска местност близо до гр. Дебър. Известен е с изящния си дървен иконостас.


Посещение на м-р „Св. Георги Победоносец“ (XIV в.) в с. Райчица, който е метох на Бигорския м-р. В него се съхраняват мощи на св. Георги. Придвижване до Охрид. Нощувка.


Ден ВТОРИ
23.09.2018, Неделя: храм „Св. Богородица Перивлепта“ – м-р „Плаошник“ – храм „Св. Йоан Канео“ – храм „Св. София“ – м-р „Св. Наум“

Посещение на храм „Св. Богородица Перивлепта“ (XIII в.), известна още като „Св. Климент“, тъй като тук повече от шест века са се съхранявали мощите на светеца.

Посещение на средновековния м-р „Св. Пантелеймон и св. Климент“ (или „Плаошник“), разположен в старата част на Охрид. Изграден е по инициатива на св. Климент Охридски и по заповед на св. цар Борис I. Поклонение на мощите на св. Климент.

Посещение на църквата „Св. Йоан Канео“ (XIII - XIV в.), посветена на св. Йоан Богослов, намираща се на брега на Охридското езеро.

Църквата „Св. София“, построена по времето на св. цар Борис I след приемането на християнството в България. По времето на цар Самуил храмът става седалище на Българската Църква. Обедна почивка.

Поклонение в манастир „Св. Наум“ (IX-X в.), където се намира гробът на св. Наум Охридски. Обителта е построена от светеца с помощта на св. цар Борис и цар Симеон. Нощувка.


Ден ТРЕТИ
24.09.2018, Понеделник: Битоля – Прилеп – Варошки м-р – София
Отпътуване за гр. Битоля, поклонение в църквата  „Св. Димитър“ от XIX в.

Посещение на гр. Прилеп и църквата „Св. Благовещение Богородично“ (XIX в.), описана в романа на Димитър Талев - „Железният светилник“.

Поклонение във Варошкия м-р „Св. Архангел Михаил“ (XIV век). Отпътуване за София.


Настаняване по програмата:

Местонахождение Брой нощувки
Охрид 2

 

Цената включва: Цената не включва:

- 2 нощувки в Охрид;

- водач и беседи на български език по целия маршрут;

- местен екскурзовод;

- комфортен автобус 3*;

- медицинска застраховка с покритие в Евроинс - 5 000 евро.

  - входни такси;

  - лични разходи;


Вид използван транспорт: Автобус
Часово време: България 12 ч.; Македония 11 ч.
Валутен курс: 1 лев = 32 македонски денара
Условия на пътуването:
Необходими документи: валидна лична карта; законово изискуемите документи при пътуване на непълнолетни деца и такива с двойно гражданство. За повече информация, моля посетете официалната страница на МВнР: http://www.mfa.bg/pages/91/index.html
Настаняването в автобуса става по реда на записване.
Условия за записване:
Задграничен паспорт или лична карта валидни 6 месеца след датата на пътуването.
Депозит в размер на 30% от сумата на човек.
Доплащане до 20 дни преди заминаването.
Анулация:
В случай на отказ от пътуването, Поклоническият център възстановява заплатената сума при следните удръжки:
до 30 дни преди датата на отпътуване: без неустойка
от 29 дни до 20 дни-депозитът
от 19 до 10 дни: 50 % от цената на пътуването
от 9 до 3 дни: 80 % от цената на пътуването
от 3 до 0 дни: 100 % от цената на пътуването
Туроператорът си запазва правото на промяна при необходимост на часовете на заминаване или промени в реда на програмата; промени в мястото на спане; промени на цените в случай на значително повишение във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси.

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ:
Минимален брой участници: 35 записани възрастни поклонници до 10 дни преди пътуването!

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Адрес на ПОКЛОННИК.БГ ЕООД: гр. София, 1000 район „Средец”, ул. „Калоян” №9В (в двора на храм „Св. Петка”, житарната); тел. 0700 18 244; 0878 958 468.
Ел. поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Застраховка „Отмяна от пътуване”: ПОКЛОННИК.БГ ЕООД  предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка „Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
    
Туроператор ПОКЛОННИК.БГ ЕООД е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за Туризма в „Евроинс” АД със застрахователна полица № 03700100001234 / 03.06.2017
Удостоверение за Туроператор № 5008 и Турагент № РК-01-7065