НОВИНИ

ПОКЛОНЕНИЯ

Предстоящо

Извънредни съобщения

Окръжно писмо относно нов Централен склад за църковни свещи

Уведомяваме Ви, че при Софийска света митрополия е изграден Централен склад за църковни свещи, който се намира на територията на Чепинския манастир "Св. Три светители" в гр. София и който ще бъде зареждан със свещи, произведен единствено от синодалния производствен комплекс "Илиянци".

В тази връзка НАРЕЖДАМЕ:... (ПЪЛНИЯТ ТЕКСТ ПРОЧЕТЕТЕ ТУК)

На 10 април с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, столични храмове получиха от Софийска света митрополия общо 5000 защитни маски за лице като превантивна мярка против пренасянето на зараза с КОВИД-19. Така посетителите на храмовете, които не разполагат със защитни маски, ще имат възможност да получат от съответния храм. Маските са дарение от фирма Булреал АД за нуждите на Софийска епархия.

Необходимостта от носене на защитни маски за лице от страна на миряни и църковнослужители в храмовете по време на предстоящите празнични богослужения е част от предпазните мерки, съгласувани от Светия Синод на Българската Православна Църква – Българска патриаршия с правителството и Националния кризисен щаб за борба с коронавируса.

Снимка: medium.com