Част от Свещеническия хор по време на концертаВ нощта след празника Благовещение, когато за римокатолическия свят през тази година започва Страстната седмица, по радио Би Би Си 3 и други радиостанции по света се излъчи част от концерта на Софийския свещенически хор с диригент иконом Кирил Попов, състоял се на 15 март 2018 г. в старинния столичен храм „Св. София“, с участието на ставрофорен иконом Ангел Ангелов – водещ и протодякон Иван Петков - солист (вижте репортаж). 
Този Духовен концерт се организира от Софийската света митрополия и Българското национално радио с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрполит Неофит и записа от екип на БНР във връзка с неговото излъчване в програмите на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) – „Евровизия“ по случай светлите празници. Свещеническият хор, определен от екипа на радио Би Би Си, имаше честта да закрие цялата програма от осем часа и половина. Както може да се чуе и види от записа на сайта на Би Би Си, участниците в концерта са от най-голяма класа: Немският симфоничен оркестър Берлин с хор и солисти с диригент Робин Тикати, Холандският Кралски Концертгебау оркестър с хор и солисти с диригент Тон Копман, BBC Singers, съвметно с хора при катедралата в Гилфорд с диригент Бари Роуз и др.
Целият концерт ще се излъчи в българския ефир на 4 април от 23:00 часа по програма „Христо Ботев“ на БНР - в предаването „Кантате юбилате“.
 
Нека да пожелаем нови благословени успехи на Софийския свещенически хор за слава Божия!
Светли празници!