В съботният ден на 14 май Негово Преосвещенство Браницки еп. Григорий, викарий на Софийския митрополит, освети новопостроения храм „Възнесение Господне”в Радомирска духовна околия.
В чинопоследованието взеха участие иконом Иван Плочарски, архиерейски наместник на Радомирска духовна околия, свещеник Александър от храмовото духовенство, свещеник Васил Танев и дякон Йосиф Стоименов от София.

Храмът се намира в с. Борнарево и е единственият на територията на селището. На радостното събитие присъстваха кметският наместник Динко Василев и много вярващи, които взеха  молитвено участие в първата за храма св. Литургия
В края на богослужението епископ Григорий се обърна към християните и като ги поздрави с новия храм им благопожела здраве, духовни сили, благодатна помощ, която да търсят и получават в новия дом Божий.
Владиката поздрави още архиерейския наместник на Радомирска духовна околия, църковното настоятелство и всички, които са се потрудили за изграждането на храма като преподаде първосветителското патриаршеско благословение.