На 1 октомври, Покров Богородичен, с тържествен водосвет бе открита новата учебна година по Религия "Православие" в Центъра за подкрепа за личностно развитие в Общински детски комплекс, Радомир. Водоосвещението бе отслужено от отец Иван Димитров, енорийски свещеник в храм "Св. вмчк Димитър" в града.

На водосвета присъстваха част от ученическата група, която ще се обучава в учебната зала на ЦПЛР-ОДК.

Празникът беше организиран от учителката по Религия "Православие" г-жа Лидия Блажкова и бе уважен от Директора на центъра г-н Тони Кирилов, който винаги, и с каквото може подкрепя преподаването на Религия "Православие" за децата в Радомир. Поради заболяване, на откриването успяха да дойдат малък брой деца и родители, но за събралите се беше истински радостен празник, който даде вдъхновено начало на годината.

Духовникът се помоли за здраве, благоденствие и успех за всички обучаващи се и за всички преподаватели в ОДК. Всички си пожелаха новата учебна 2022/2023 г. да бъде здрава, успешна и присъствена.
 
Радостта на всички се умножи и от факта, че  малката Анастасия от групата по Религия "Православие" в този ден отбелязва своя 10-и рожден ден и с помощта на майка си Мирослава беше приготвила вкусна питка за водосвета. Отец Иван прочете на Ая, както всички я наричат, молитва за рожден ден, а от името на всички г-жа Блажкова поднесе на щастливата рожденичка подарък-книга и една красива червена роза. Бяха ѝ отправени и пожеланията за здраве и пребъдване под Покрова на Пресвета Богородица, и духовно възрастване под Нейното молитвено застъпничество. 
 
Празникът завърши с обща почерпка, за която се бяха погрижили всички присъстващи. Г-н Тони Кирилов приветства децата с добре дошли, топло ги поздрави и изрази надежда, че в ОДК ще се чувстват спокойно и уютно. Деца и родители си тръгнаха окрилени и със стоплени сърца.
През настоящата седмица ще бъде отслужен водосвет и за началото на учебната година по Религия "Православие" за малчуганите от детските градини.