Статистика

Потребители: Потребители
22
Статии
813
Брой прегледи на статиите
721649

Новини от БПЦ - БП

Среща на Българския патриарх Неофит с кардинал Валтер КасперНегово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит се срещна с кардинал Валтер Каспер. Срещата се проведе в сградата на Софийска св. митрополия, а в нея участие взеха: Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний, Мелнишки епископ Герасим, главен секретар на Св. Синод, Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архимандрит Василий, протосингел на Софийска св. митрополия и доц. д-р дякон Иван Иванов.
Кардинал Валтер Каспер е почетен председател на Папския институт за християнско единение и на посещение в страната по повод празника на светите апостоли Петър и Павел. Той предаде поздрави от името на папа Франциск на Българския патриарх Неофит и Св. Синод на БПЦ-БП.

Среща на патриарх Неофит с посланика на УкрайнаНа 15 юни в сградата на Софийска св. митрополия се състоя среща между Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит и г-н Ростислав Павленко, специален пратеник на Президента на Украйна по религиозните въпроси.
В срещата участия взеха Техни Високопреосвещенства Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний и Врачански митрополит Григорий, Негово Преосвещенство Мелнишки епископ Герасим - главен секретар на Св. Синод, както и посланикът на Украйна Негово Превъзходителство г-н Микола Балтажи.

Среща на Българския патриарх Неофит и синодални митрополити с архиепископ Антоний от РПЦ-МПНа 12 юни в Синодната палата Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит и синодални митрополити се срещнаха с Венския и Будапещски архиепископ Антоний, който с благословението на Руския патриарх Кирил е на работно посещение в страната.