Архивни статии

Слова и послания

Предстоящи събития

Вход

За регистрация се обърнете към администратор в раздел "контакти". За момента регистрацията е само за свещенослужители.

Статистика

Потребители: Потребители
21
Статии
854
Брой прегледи на статиите
480613
Митрополит Симеон и патриарх НеофитНа 23 октомври Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит прие в Патриаршеския дом Негово Високопреосвещенство Виницкия и Барски митрополит Симеон, архиерей от Украинската православна църква (Московска патриаршия). На срещата присъстваха Негово Преосвещенство Мелнишкият епископ Герасим – главен секретар на Св. Синод на БПЦ, софийският протосингел архимандрит Василий, настоятелят на Патриаршеското подворие на Московската патриаршия в София – архимандрит Филип (Василцев), както и придружаващи госта свещенослужители и църковнослужители от Украйна.
Двамата митрополити обсъдиха състоянието на православната църква в Украйна и България, както и на другите Поместни църкви. Църковната делегация от Украинската православна църква е на поклонническо посещение в България от няколко дни, като Негово Високопреосвещенство е участвал вече в някои богослужение в храма на Руското подворие в София – „Св. Николай“. Преди идването си в нашата страна митрополит Симеон е посетил Унгария и Сърбия. 
Архийереят от Украинската православна църква помоли патриарх Неофит за молитвено застъпничество, негово и на целия български клир и народ. В края на срещата двете страни си размениха паметни подаръци.
 
Текст и снимки: Мартин Митов