Архивни статии

Слова и послания

Предстоящи събития

Вход

За регистрация се обърнете към администратор в раздел "контакти". За момента регистрацията е само за свещенослужители.

Статистика

Потребители: Потребители
22
Статии
1119
Брой прегледи на статиите
914946
Среща на премиера Бойко Борисов с патриарх НеофитНа 6 декември министър-председателят Бойко Борисов се срещна с Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит в Патриаршеския дом, за да разговарят по въпроса с ремонта на патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски”. Двустранната среща се състоя по покана на Българския патриарх.
След като обсъдиха предприетите до този момент стъпки, премиерът разпореди на министри да му представят варианти за ремонта на катедралата.
На заседанието на Министерският съвет по-рано същия ден, кабинетът взе решение да отпусне 940 хиляди лева по бюджета на Министерския съвет за Дирекция „Вероизповедания”, за довършително-ремонтни дейности и изграждане на комуникациите в южното крило на манастира „Св. Вмчк Георги – Зограф” на Света Гора, Атон. Средствата ще са достатъчни за цялостната реконструкция на крилото и са осигурени чрез преструктуриране на разходите и трансферите по централния бюджет за 2017 г.
В израз на благодарност игуменът на Зографския манастир архим. Амвросий подари на г-н Борисов копие на чудотворната икона св. Георгий-Зограф.