Статистика

Потребители: Потребители
22
Статии
1044
Брой прегледи на статиите
940378

Новини от Софийска епархия

При днешното си посещение в Перник - 18 декември, Белоградчишкият епископ Поликарп, областният управител на област Перник Ирена Соколова и кметът на община Перник Вяра Церовска посетиха и поздравиха участниците в тринадесетата кулинарна изложба "Традиционни ястия, напитки и реквизит в българската кухня от Никулден до Сирни Заговезни", който се проведе в гр. Перник.

На 18 декември, с Благословението на Негово Светейшество Софийски митрополит и Български патриарх Неофит, Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп и представители на Софийска света митрополия, посетиха VI СУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Перник.

На 17 декември, с Благословението на Негово Светейшество Софийски митрополит и Български патриарх Неофит, Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп и представители на Софийска света митрополия, посетиха Социално училище за ученици с нарушено зрение „Луи Брайл“ - София.

В навечерието на на големия християнски празник Рождество Христово, в столичния храм "Св. св. Кирил и Методий" се откри нова Социална кухня "Не хаби - дари". Тя се организира по инициатива и под потронажа на Омбудсмана на Република България - г-жа Мая Манолова, с подкрепена от БЧК и със съдействието на църковното настоятелство при храм „Св. Св. Кирил и Методий“.

В неделния ден на 16 декември, когато Църквата чества Неделята на св. Праотци, Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит посети енорията на гр. Елин Пелин.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит той отслужи св. Литургия в храм „Св. Николай“ и извърши свещеническо  ръкоположение.