Изгорелият стар параклис (в дъното)Броени дни след като изгоря старият параклис на „Света Петка“ край Долна баня десетки благочестиви християни, организирани от църковното настоятелство при храм „Успение на Пресвета Богородица“ с председател енорийският свещеник ставрофорен иконом Пламен Димитров, се включиха в почистването и извозването на отпадъците в емблематичната за местните християни света обител.
Жени, мъже и младежи се отзоваха на поканата за помощ и съдействие за възстановяването на изпепеления от огъня стар параклис, който е в подножието на хълма Градището и е с повече от вековна история.
С финансова и материална помощ вече са решили да помогнат много местни фирми и предприемачи, доброволен труд ще дадат ловците и рокерите, както и майстори-строители от рилския град. Финансова и материална помощ ще окаже и община Долна баня. В няколко търговски обекти ще бъдат поставени кутии за парични дарения, както и ще бъде открита специална банкова сметка, за да могат да преведат своите финансови дарения и долнобанци, работещи и живеещи в чужбина.
 
Текст и снимки: Любомир Кузев