С благословението на Негово Светейшество

Неофит   

ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ

Софийската Света Митрополия  и Поклонническо-просветен център „Св. Йоан Рилски

организира поклонническо пътуване до

Чепърленски - Разбоишки манастир

24.08.2019
1 ден.
ЦЕНА:
18-28 лв.
( първата цена е с голям автобус, втората е с малък автобус, при липса на 35 души за голям автобус ще се пътува с малък)
Водач и лектор:
Духовник:

За записване и информация:

офис на Поклонническия център – София, ул. „Цар Калоян“ № 9 „В“,

тел. 0700 18 244 и 0878 958 468; Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.; www.poklonnik.bg

 

Поклонническа програма:
7:30- Тръгване от храм „св. Александър Невски“.

София – средновековната църква „Св. Петър“-Беренде. Храмът е един от паметниците на културата, доказващ високата стойност на българското културно-историческото и художественото наследството. Представлява скромна като размер и градеж постройка от ломен камък, отнасяща се към малките еднокорабни църкви без притвор. Част е част от разположен край църквата некропол (гробище), който е използван до началото на 80-те години на ХХ в.

Поклонение на Чепърленски манастир. Мястото е едно от християнските места на вярата и местата свързани със Света Петка Българска. Не се знае кога на мястото се е зародила обител. Знае се обаче че там е имало римско селище с военен пост наблюдаващ и охраняващ римския военен път по долината на река Нишава.

Пътуване до Разбоишки манастир. Още през средновековието скалните пещери около манастира са били заселени от монаси-отшелници. През 18-19в. възникнал и същинския манастир, като главната му църква била вградена високо в скалите и останала извън манастирския комплекс. Тук неведнъж са отсядали Васил Левски и съратника му отец Матей Преображенски. В този район са се водили и битки по време на Сръбско-българската война.

Поклонение на Букоровски манастир. Букоровският манастир "Св. Георги Победоносец" е единственият манастир в България и втори в света с пет църкви. Там е намерен и най-старият календар, откриван в Европа. Бил под формата на костенурка и днес се пази в музей. Пред църквата има стари кръстове, на които са изписани имена на светци. Запазен е и камъкът, върху който е намерена "костенурката".

Отпътуване до Годеч. Землището на селищната система се характеризира с голямо разнообразие на релефни форми. В източната част на областта Забърге има добре развито котловинно дъно което постепенно в западна посока се издига, нахълмява се и придобива ридов характер. В града има останки от малък римски храм от II – IV век (вероятно принадлежал на богинята на лова Диана), който е обявен за национален паметник на културата.

Около 19:00 ч. – Пристигане в гр. София на мястото на тръгване.

Настаняването в автобуса става по реда на записване.

 

Цената включва: Цената не включва:
 • автобусен превоз;
 • водач и беседи на български език по целия маршрут;
 • медицинска застраховка с покритие 1 000 лв.;
 • лични разходи;
 • входни такси;

 

Условия за записване:

Необходими документи: валиден задграничен паспортили лична карта; законово изискуемите документи при пътуване на непълнолетни деца и такива с двойно гражданство http://www.mfa.bg

 • Депозит в размер на 30% от сумата на човек.
 • Доплащане до 20 дни преди заминаването.

Анулацияи неустойки:
В случай на отказ от пътуването, Поклонник.Бг възстановява заплатената сума при следните удръжки:

 • до 30 дни преди датата на отпътуване - без неустойка
 • от 29 дни до 20 дни - депозитът
 • от 19 до 15 дни - 75 % от общата цена на пътуването
 • по-малко от 15 дни преди датата на пътуването - 100% от общата цена на пътуването.

Туроператорът си запазва правото на промяна при необходимост на часовете на заминаване или промени в реда на програмата;промени на мястото на спане;промени на цените в случай на значително повишение на валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси.

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ:

Минимален брой участници:35 записани възрастни поклонницидо 10дни преди пътуването!

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Адрес на Поклонник ЕООД: гр. София, 1000 район „Средецˮ, ул. „Калоянˮ №9 „Вˮ  (в двора на храм „Св. Петкаˮ, до житарната); тел. 0700 18 244, 0878 958 468.
Ел. поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Застраховка „Отмяна от пътуванеˮ: ПОКЛОННИК ЕООД  предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Допълнителна информация се предоставя в офиса на фирмата.      

Туроператор ПОКЛОННИК.БГЕООД е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за Туризма в ЗАД ДаллБогг: Живот и Здравеˮ АДсъс застрахователна полица 0800003937/ 03.06.2018

Удостоверение за Туроператор № 5008 и Турагент № РК-01-7065