Печат

В навечерието на на големия християнски празник Рождество Христово, в столичния храм "Св. св. Кирил и Методий" се открива нова Социална кухня "Не хаби- дари". Тя се организира по инициатива и под потронажа на Омбудсмана на Република България - г-жа Мая Манолова.

"Обединени от желанието да помогаме на социално слаби хора, изпаднали в нужда или времнно затруднение, бихме искали да изградим топло пространство, в което миряните да имат въможността да получат безвъзмездно топъл обяд"- се казва в писмото, с което г-жа Мая Манолова потърси благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит.

Желанието й е тя да се осъществи в двора на столичния храм "Св. св. Кирил и Методий" на ул. "Вашингтон" №47 през периода от 17 декември 2018г. и продължи до края на м.април 2019г. като се раздава топла храна всеки делничен ден от 12,00 часа до 14,00 часа. Предвижда се в менюто да има топла супа, хляб, кисело мляко или плод.

За благородната кауза се набират доброволци, които да помагат в раздаването на храната. За целта е необходимо те да се обръщат към г-н Петър Вълчовски, тел. 0886  282 299, който е кооринатор на доброволците от страна та храм "Св. св. Кирил и Методий".

Да подкрепим благородната инициатива!