Архивни статии

Слова и послания

Предстоящи събития

Вход

За регистрация се обърнете към администратор в раздел "контакти". За момента регистрацията е само за свещенослужители.

Статистика

Потребители: Потребители
20
Статии
792
Брой прегледи на статиите
576427

Няколко дни ще продължат тържествата и проявите, посветени на Празника на Ихтиман, който е посветен на Успението на Пресвета Богородица.

Началото е в петък и събота - 11-ти и 12-ти август, с прожекциите на българските филми "Летовници" и "Бензин" от лятното кино на открито на централния площад в средногорския град.

На 15 август - вторник, в 182-годишната църква "Успение Богородично" архиерейският наместник на Ихтиманска духовна околия ставрофорен иконом Йосиф Серев ще отслужи Божествена света Литургия и водосвет за здраве и благоденствие, по случай храмовия празник. Следобед в историческия музей ще бъде открита и празнична фотоизложба.

На 18 август (петък), на централния площад за ихтиманци и техните гости ще пеят и свирят Владимир Ампов - Графа и рок-групи от града.

Финалът на празничните прояви е идната събота - 19 август, когато кулинарно шоу ще направи Ути Бъчваров, след което ще има фолклорен концерт на танцовия състав "Средногорски полъх" и на танцовия ансамбъл "Слънце". По обяд ще бъде раздаден и празничен курбан за здраве и благополучие.

Вечерта на централния площад ще има концерт на читалищни състави и групи от града, след което кметът на Ихтиман Калоян Илиев ще поздрави своите съграждани и гостите на празника и за всички ще бъде отслужен тържествен водосвет. Гвоздеят на програмата е с участието на Георги Мамалев, Ваня Костова, Славка Калчева и Боян Михайлов, последвана от празнична заря.