Заповядайте на представянето на книгата "Свети Лука Доктора"в София!

То ще се състои от 18,00 часа на 21 септември /четвъртък/ в Плей парк (България Мол, етаж 3).

Организаторите обещават да ви впечатлят с вълнуващите разкази за живота и знаменитите открития в медицината на свети Лука Кримски.

Книгата ще бъде представена от свещеник Захарий Димитров и авторът Ангел Бончев.

Книжката "Свети Лука Доктора" описва по подходящ за децата начин  живота и част от чудесата на св. Лука Кримски. Чрез илюстрации / повече от 20/  са изобразени и пресъздадени възлови моменти от светителския път на светеца- лекар.

Изданието, което се състои от 42 страници наред със житието разказва и за множество чудеса, случили се с малки деца. Авторът е искал малчуганите, които четат "Свети Лука Доктора" да почувстват ситуация близка до тях и да припознаят себе си като това да им даде надежда, че в най- тежката ситуация има към кого да се обърнат за помощ и подкрепа.

В реализацията на детската книга са участвали талантливата ямболска художничка Светла Цветанова, а редакцията е поверена на Емилия Маринова. Консултант е доц. Юрий Дачев, а дизайнът е на Веселина Запрянова.

Изданието излиза с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай и с подкрепата на фондация "Бъдеще за децата по света" и проф. д-р Георги Паскалев.

Книжката може да бъде намерена в само в православните храмове в България, а също така и на сайта на автора на "Свети Лука Доктора"- www.angelbonchev.com.