Статистика

Потребители: Потребители
22
Статии
984
Брой прегледи на статиите
885855
Рождество ХристовоСдружение „Св. Иван Рилски“ и Православен храм „Въздвижение на св. Кръст Господен“ (кв. Лозенец) обявяват конкурс „Слава във висините Богу и на земята мир, между човеците благоволение!" – с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, с любезното съдействие на Софийската св. митрополия и РУО София – град. 
В конкурса участват ученици от всички училищни степени и детски градини. Неговата основна цел е да насочи вниманието на подрастващите към съдържанието и посланията на празника Рождество Христово – духовните му и морални ценности. Участниците да се насочат не към комерсиалната нагласа и магическите действия, съпровождащи подготовката на празника, а да открият в Рождественския благослов на ангелската песен колко много нашият размирен свят, изпълнен със скръб и страдания, се нуждае от мир и разбирателство. 
Да се стимулира фантазията и творческото мислене на участниците, за да претворят своите познания в оригинални решения на зададените теми. 
Ученическите вестници ще публикуват в своите издания най-добрите изяви на съучениците си.
Участниците могат да подготвят и представят по избор:
  • Художествени текстове – есе, приказка, импресия, стихове;
  • Рождественска картичка – създаване на поздравителна картичка за светлия празник в електронен вариант или на хартиен носител;
  • Мултимедия – създаване на клипове и презентации.
 
Срок за представяне на произведенията – 18 декември 2017 г. 
 
Готовите произведения да се представят в храм „Въздвижение на св. Кръст Господен“, бул. „Джеймс Баучер” , кв. Лозенец, местността Кръста
Мултимедийните материали и електронните картички да се изпращат на електронна поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 
Всеки конкурсен материал трябва да се придружава от:
  1. ДЕКЛАРАЦИЯ за знание и съгласие
  2. КАРТА ЗА УЧАСТИЕ

които може да изтеглите в pdf формат

 
Заключителното тържество за награждаване на отличените участници ще се проведе с любезното съдействие на Съюза на българските журналисти (СБЖ) на 21 декември 2017. от 14 часа в залата на съюза на ул. „Граф Игнатиев“ №4.
 
За допълнителна информация: Стефка Мечкарова, телефон:  028462654