Продължете към съдържанието

Българският патриарх Неофит благослови премиера и министрите

m7Днес Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит посети Министерския съвет, като благослови за успешна работа министрите преди първото им редовно заседание за новата 2015 година.

Визитата на Българския патриарх е по покана на министър-председателя Бойко Борисов, който вчера бе на официална среща с предстоятеля на БПЦ в Софийската света митрополия.

Г-н Борисов представи на патриарх Неофит министрите в новия кабинет, като изрази задоволство от вчерашната среща, преминала в „сърдечен и откровен разговор, с много добри резултати”.

 

Патриархът от своя страна благодари на премиера за свършеното за Църквата: „В началото на новата година това и за нас беше насърчение, а и вярвам, както го изрази господин министър-председателят, духовна радост и подкрепа, особено след като толкова храмове са били реставрирани с негово участие и радвайки се на това, което е постигнато. Благодаря Ви от сърце за стореното за светата ни Църква”- каза първосветителят на БПЦ и призова: „Да се помолим за успех през новата година и благословени усилия за благото на нашето отечество, на Светата ни Църква и на прекрасния ни народ!” – каза още патриарх Неофит и отправи молитвени слова за успешна година.

“Господи, благослови добрите намерения на тези твои раби и им помогни в предстоящата им работа. Дай им мъдрост, сръчност и умение, та лесно и успешно да вършат своята работа и да й дават добър край” – помоли се патриархът и даде своя архипастирски благослов.

Заседанието на министерския съвет бе официално открито, а Негово Светейшество, придружен от викарните си епископи Тивериополски еп. Тихон и Браницки еп. Григорий се отправиха към кабинетите на Дирекция “Вероизповедния”, където бяха любезно посрещнати от директора Емил Велинов. Негово Светейшество за първи път като кириарх на родната ни Църква посещава Дирекцията и се запозна отблизо с работата и служителите й.

Текст и снимки: Весела Игнатова

Снимките и текста са любезно предоставени от сайта на Българска патриаршия!

{gallery}gallery/14.01.2015{/gallery}

Visits: 0

Skip to content