Продължете към съдържанието

Негово Светейшество патриарх Неофит дари децата от Социалния дом в Доганово

deca darenieДнес Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит изпрати дарение за децата в Социалния дом в Доганово.

В Дома живеят четиридесет деца, от градинска възраст до двадесетгодишни, които се образоват както в местното училище, така и в техникуми извън селището. Той е на държавна издръжка и се радва на внимание от различни благотворителни формации, които всячески се стремят да зарадват и подпомогнат децата, които са го приели като свой дом.

Като пратеник на патриарх Неофит бе ставр. ик. Ангел Ангелов, софийски протосингел, който заедно с митрополитски служители се срещна с децата и разговаря с тях. Децата разказваха за постиженията си в различни области и показваха уменията си, похвалиха се с медалите си по футбол и тенис на маса и обясняваха на какви курсове ходят.

Отец Ангел поздрави децата от името на Българския патриарх и им разказа за предстоящото събитие, което християнският свят очаква с трепет. Отецът им раздаде подготвените великденски торбички, тетрадки, чорапи и бельо.

Заедно с част от децата и персонала, който ги обгрижва, гостите разгледаха подробно сградния фонд и се увериха, че мястото е добре уредено, устроено и с възможност децата спокойно да живеят и да се развиват.
Текст и снимки: Весела Игнатова

Visits: 0

Skip to content