Продължете към съдържанието

В Трънска духовна околия бе осветен нов храм, посветен на св. Николай Мирликийски

25 04 2015 rebroВ съботния ден, на 25 април, в брезнишкото село Ребро, Трънска духовна околия, бе осветен нов храм, посветен на св. Николай Мирликийски Чудотворец.

С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит новопостроеният храм бе осветен от Браницкия еп. Григорий по краткия чин на освещението.

Заедно с епископа служиха архимандрит Пахомий, игумен на Дивотинския манастир, ставр. ик. Ангел Ангелов, протосингел на Софийска митрополия, свещ. Константин Стойчев от Брезник, който е енорийски свещеник и на село Ребро, и дякон Васил Танев.

 

Строежът започва през 2001 г. с инициативата на Божана и Божидар, чийто род произхожда от селото. С общи усилия и много дарителска помощ храмът е завършен, устроена е и камбанария.

Епископ Григорий благодари за усърдието на жителите и дарителите, потрудили се за построяването, обзавеждането и благолепието на храма, посветен на Мирликийския Чудотворец и им преподаде патриаршеското благословение на Софийския митрополит.

Текст: Весела Игнатова
Снимки: Здравко Кънев

 {joomplucat:121 limit=40|columns=3}

Visits: 0

Skip to content