Продължете към съдържанието

Негово Светейшество патриарх Неофит благослови християните в деня на отданието на Пасха

12Тази сутрин в митрополитския параклис „Св. Марина“ бе отслужена празнична пасхална богослужба, която се изпълняна за последен път през тази година в деня на отданието на Пасха. Св. Литургия бе отслужена от ставр. ик. Ангел Ангелов – софийски протосингел, и дякон Васил Танев.

Молитвено и певческо участие взе Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит, който през цялото време на пасхалното богослужение бе на певницата и заедно с митрополитския протодякон Иван Петков и изп. секретар Ангел Младенов активно участваше в църковните песнопения.

В края на богослужението Българският патриарх и кириах на Софийска епархия се обърна към присъстващите митрополитски служители и каза: „За нас беше много приятно да изпълним песнопенията в деня на отданието на Пасха. Да преживеем още веднъж силата на светото Възкресение и радостта от срещата с Господа, възкръснал от мъртвите.

На всички пожелавам през оставащите дни на тази година да бъдем с Христовата светлина и мир! Нека се поздравим с пасхалния поздрав: "Христос воскресе!"

Гръмко прозвуча отговорът: „Воистину воскресе!“ и последвалото многолетствие.

Митрополитските служители пристъпиха за лично благословение от патриарха, а той на всеки благопожелаваше и с радост даваше своя първосветителски благослов.

Текст и снимки: Весела Игнатова

{joomplucat:208 limit=40|columns=3}

Visits: 0

Skip to content