Продължете към съдържанието

ПОКАНА ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ

blagotvoritelnostСтуденти от Богословския факултет на СУ отправят зов за помощ на техен състудент, организирайки благотворителен концерт за набиране на средства в негова подкрепа.

*

ПОКАНА

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ

ЗАВРЪЩАНЕ КЪМ МИЛОСЪРДИЕТО.

МОЛИТВА ЗА ЗДРАВЕТО НА ВАЛЕНТИН БОНЕВ

 

Скъпи приятели,

Каним ви на благотворителен концерт в подкрепа на нашия приятел и колега от Богословския факултет на СУ Валентин Бонев. Нека заедно се помолим за един бъдещ свещеник, за неговото здраве и за възможността да поеме великия дял да служи на Бога и хората!

Валентин е баща на 8-годишен син. Роден е през 1976 г. в Перник; завършва паралелния курс на Софийската духовна семинария, към момента е студент в Богословския факултет на СУ и желае да стане свещеник. През пролетта на тази година на Валентин му бе поставена диагнозата рак на гърлото. Младият мъж спешно се нуждае да започне скъпоструващо лечение, като необходимата сума обаче е непосилна за семейството му и възлиза между 35 и 45 хиляди евро – в зависимост от това дали лечението ще бъде проведено в клиника в Белгия или в Турция.

Първоначално на Валентин е предложен план за лечение в клиниката „Джон Хопкинс” в Истанбул, възлизащ на 45 хиляди евро. Но на 28 май му предлагат лечение с лъче- и химиотерапия в института „Жул Борде“, Белгия, като дават висок процент на успеваемост (67–70%). Сумата, която е необходима за това лечение заедно с престоя му от 2 месеца, е малко повече от 20 000 евро, но проследяването на състоянието му ще продължи 5 години. През този период той ще трябва многократно да пътува до клиниката за изследвания, които се заплащат допълнително и биха стрували още 10-15 000 евро.

Участниците в концерта, които се отзовават в подкрепа на каузата, са: Софийски свещенически хор с диригент протойерей Кирил Попов, Хор при храм „Св. Николай Мирликийски“ (Руската църква) с диригент Василена Ченова-Стефанова, Хоров състав към НГДЕК „Св. Константин Кирил Философ“ с диригент Даниел Иванов, Ваня Костова и Боян Михайлов, Вокална формация „Юлангело“ с диригент Йосиф Герджиков, Камерен хор „Проф. Георги Робев“ с диригент Нели Трошева, Хор „Св. Касиана“ с диригент Любомир Янъков, Хор „Алабреа“ с диригент Атанаска Попова, Хор „Паралелец“ при Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“, Хор „Св. Климент Охридски“ с диригент Ванилия Кисьова, Хор „Ave Musica“ с диригент Таня Никлева-Владева, Хор при храм „Покров на Пресвета Богородица“.

Събитието се осъществява с благословението на Софийската света митрополия и с любезното домакинство на Музея за християнско изкуство.

Дарителска сметка на Валентин Бонев: ОББ: IBAN: BG58UBBS80021032036340 BIC: UBBS BGSF или чрез системите на ePay: КИН: 6819544529 и PayPal: valboneti@abv.bg

Кога: 18 юни (четвъртък), 18.30 ч.

Къде: Музей за християнско изкуство – Крипта на патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ (площад “Св. Александър Невски” 1)

Visits: 3

Skip to content