Продължете към съдържанието

В храм „Успение Богородично“ завърши четенето на Богородичния канон

Uspenie RucheyНа 13 август в храм „Успение на Пресвета Богородица“ в столичния кв. „Хиподрума” за последен път през тазгодишния Богородичен пост бе прочетен Молебния канон на Пресвета Богородица. Богослужението, отново беше изпълнено на съвременен български език и бе предстоявано от ставр. ик. Ангел Ангелов, протосингел на Софийската св. митрополия. 

 

В съслужение с него участваха и духовният надзорник на Софийска епархия ик. Кирил Дидов, храмовото духовенство, предстоятели и свещенослужители от други столични храмове. Певците на клира отново бяха водени от г-н Андрей Касабов. В края на богослужението бе осветено и раздадено петохлебие.

„Всеки един от нас изживява страданието, скърбите, немощта. Светът, в който живеем със сигурност не е най-доброто място и всички около нас не са най-добрите хора… Натъжавали сме се, виждали сме скръбта, изживявали сме неволите на ближния. Всеки ден ни заливат страшните новини за смъртта на младите хора… И ако я нямаме Нея, откъде ще имаме упованието да продължим нататък“, каза развълнуван в проповедта си отец Ангел, с болка от случващото се днес в България, но и с надежда и вяра. „Единствено само вярата е тая, която ни дава възможността да изживеем смъртта, защото след нея следва различното, възможното и единствено спасителното за нас – да бъдем Небесните жители“, допълни той.

Светло и спасително посрещане на Успение Богородично!

 

Текст и снимки: Мартин Митов

{joomplucat:261 limit=40|columns=3}

Visits: 1

Skip to content