Продължете към съдържанието

Браницкият епископ Григорий възглави неделната литургия

IMG 8918 scaledВ неделния ден, на 20 септември, в митрополитската катедрала „Св. Неделя” бе отслужена архиерейска литургия, в която молитвено участие взе Негово Светейшество Неофит, Софийски митрополит и патриарх Български.
Св. Литургия бе възглавена от софийския викарий – Негово Преосвещенство Браницки еп. Григорий, който на 19 септември (вчера) навърши 45 години от рождението си. Заедно с него в богослужбата взеха участие софийският протосингел – ставр. ик. Ангел Ангелов, храмовото духовенство во главе с предстоятеля ставр. ик. Мина Минчев и четирима дякони, ръководени от дякон Васил Танев.

По време на свещеническото причащение празнична проповед произнесе ставр. ик. Антон Въчанов, който говори за силата на Честния и Животворящ Кръст Господен, защото той е изворът на спасението и който в настоящия период Църквата особено почита, с едноседмично поклонение (започнало на Кръстовден). За личното кръстоносене и търпението, с което трябва да понасяме житейските трудности и изпитания, бяха пастирските слова на отец Антон.
В края на св. Литургия мнозина християни пристъпиха и се приобщиха със светите Тайни Христови и окрилени духовно от подкрепата на Честния кръст, се отправиха към своите домове, за да отнесат архиерейското благословение и благопожелания.

Текст и снимки: Весела Игнатова
 

{gallery}gallery/20-09-2015{/gallery}

Visits: 0

СОФИЙСКИ МИТРОПОЛИТ

ВАЖНО

АРХИВ

ВРЪЗКИ

Skip to content