Продължете към съдържанието

Архиерейска литургия в столичния храм “Св. Богородица – Животворен източник”

25 10 2015В неделния ден, 25 октомври, Негово Преосвещенство Браницки еп. Григорий, викарий на Софийския митрополит, посети енорията на столичния храм „Пресвета Богородица – Животворен източник“, квартал „Подуене“.
Владиката възглави празничното неделно богослужение, което отслужи заедно с протосингела ставр. ик. Ангел Ангелов, протойерей Симеон Иванов, председател на храма, свещениците от храмовото духовенство, към които в скоро време се присъедини и свещеник д-р Петър Симеонов, и двама дякони.
В края на литургията Браницкият еп. Григорий, след като преподаде на църковното изпълнение отеческия благослов на Негово Светейшество патриарх Неофит, се обърна към народа със слово, в което говори за смисъла на днешното литургийно евангелие.

Върху евангелския разказ за чудото на изцелението на бесноватия в Гадаринската земя бяха думите на владиката. За това, че вместо да се зарадват, да приемат и така да се облагодатят, хората, заробили ума си в матариалните придобивки, поискали Господ да си отиде от тях и за последствията от тяхния гибелен избор.
Владиката поздрави братята свещенослужители в храма, църковното настоятелство, църковния хор и отправи пастирски благопожелания.

Текст и снимки: Весела Игнатова

{joomplucat:298 limit=40|columns=3}

Visits: 1

Skip to content