Продължете към съдържанието

Кметът на София Йорданка Фандъкова получи благословение от Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит

12 11 2015 kletva

На 12 ноември, г-жа Йорданка Фандъкова официално положи клетва и встъпи в длъжност като кмет на София. Това стана на тържественото първо заседание на новия Столичен общински съвет. Преди това в кметския кабинет тя получи лично благословение от Браницкия епископ Григорий, викарий на Софийския митрополит и ставр. ик.  Ангел Ангелов, протосингел на Софийската св. Митрополия, които в присъствието на областния управител Веселин Пенев, отслужиха водосвет за здраве и успех.

След като поръси кабинета на новия стар градоначалник еп. Григорий пожела : „Божията десница винаги да Ви благославя, винаги да Ви милва и винаги да Ви пази от всякакви беди и злощастия, да отстранява от пътя Ви всякакви видими и невидими врагове и техните зловредни действия! Вие започвате отново едно служение, което е много отговорно и свързано с първата и най- важна Христова заповед, която е: любов и служба на ближния… Бог да ви пази, Бог да Ви дава сили, здраве и винаги да завършвате всичко, което започнете с успехи! В този важен за Вас ден преподадвам архипастирския благослов на Българския патриарх Неофит, който с радост благослови да бъдем днес тук, когато започвате вашата отговорна работа като кмет на столичния град “- каза в словото си софийският викарий и връчи поздравителен адрес от името на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

В него се казва:  „Уважаема госпожо Фандъкова,

С радост и благодарност към Бога честитим избирането Ви за кмет на столичния град. Служение, с което в годините показахте своята отговорност относно проблемите на столицата ичрез личното Ви съдействие, за тяхното успешното разрешаване. Затова ние носим надеждата и вярата, че и в бъдещенашият град ще расте в благоденствие и с красотата си не ще остарява във времето.

Благодарим за топлото отношение, както и за личната  Ви ангажираност, които сте показвали спрямо проблемите на родната ни Църква, на Софийска епархия и столичните храмове.

 В смирението си, любовта и отговорността, с които сте подхождали към нашите просби, Вие разкрихте силната си вяра в Богочовека Иисус Христос, от Когото просим да Ви дарува крепко здраве, много сила и търпение в бъдните години. Уповавайки се на евангелските слова, които изрече нашият Спасител, че „в света скърби ще имате, но дерзайте, Аз победих света.“ (Иоан 16:33), ние Ви желаем дръзновение, силна вяра и много мъдрост, с които да побеждавате трудностите в предстоящата Ви работа! Амин! Призоваваме над Вас Божието благословение и оставаме Ваш в Христа молитствувател.

 МИТРОПОЛИТ СОФИЙСКИ И  ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ НЕОФИТ "

Текст и снимки: Весела Игнатова
 

{joomplucat:317 limit=25|columns=3}

 

Visits: 0

Skip to content