Продължете към съдържанието

Рождественски благотворителен концерт

koledaЗа девета поредна година Фондация “Дарби” организира Рождественски благотворителен концерт под мотото “От деца за деца”.
На 16 декември 2015 г. от 11:00 часа в храм „Св. Параскева” в гр. София, ще се проведе традиционното коледно тържество в подкрепа на децата лишени от родителски грижи в Център за настаняване от семеен тип -1 и 2 в с. Дрен, Комплекс за социални услуги за деца и младежи с увреждания – гр. Луковит, Център за настаняване от семеен тип 1, 2 и 3 в гр. Ловеч, Защитено жилище за лица с физически увреждания в гр. Луковит .
В традиционната ни инициатива ще вземат участие ученици от “Дарби колидж”, “Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография” и други столични училища и детски градини, представители на бизнес кръгове и много доброволци. В празничния концерт музикален поздрав ще поднесат деца от СОУ „Алеко Константинов” в гр. Луковит, Хор “Елици” при Националната гимназия за древни езици и култури с диригент Даниел Иванов, децата от Детска градина „Звездица” в Кремиковци и ОДЗ “Славейчета” – гр. Банкя.
Проектът  обединява усилията на деца, младежи и доброволци, с различни интереси и способности, готови да творят добро и да помагат.
В навечерието на най-светлите семейни празници, носещи надеждата за по-добро, по-щастливо и по-светло бъдеще екипът на Фондация “Дарби” събира средства , които ще се използват за обучение по изкуства на децата от домовете. Те ще бъдат оползотворени за създаване на детски ателиета по интереси, в които специалисти ще подпомагат развитието на талантите на децата в областта на музиката, изобразителното изкуства, театралните умения и др. Резултатите от обучението по изкуства ще бъдат представени на осмото издание на Детския фестивал за църковни песнопения и духовни песни “Осанна във висините” на 7 май 2016 г. в храм “Св. Параскева” в столицата.

Visits: 0

Skip to content