Продължете към съдържанието

Браницкият епископ Григорий отслужи литургия в храм “Св. свмчк Георги”, с. Бистрица

img 0405В Неделята на Блудния син, втората подготовителна неделя на Великия пост, наречена така заради литургийното евангелско четиво, което благовести притчата за Блудния син (Лк. 15:11-32), Негово Преосвещенство Браницки еп. Григорий, викарий на Софийския митрополит, отслужи празнична св. Литургия в храм „Св. Георги”, с. Бистрица, Софийска духовна околия. С архиерея съслужиха ставр. ик. Ангел Ангелов, протойерей  Виктор Нешев, председател на храма, и дякон Васил Танев.

В края на литургията викарият заедно с духовенството освети новата прицърковна постройка до храма, която ще бъде използвана за нуждите на енорията.

Владиката поздрави  присътващите с тяхното желание да участват в богослужението и припомни смисъла на евангелското четиво, което е свързано с назначението и предназначението на човека и неговата роля тук на земята. Той преподаде първосветителско  благословение на Българския патриарх Неофит като пожела: сили, здраве, бодрост и с дръзновение да влезем в дните на Великия пост, " та пречистени да посрещнем Христовото  Въскресение".

Текст: Весела Игнатова

Снимки: Здравко Кънев

{joomplucat:386 limit=25|columns=3}

Visits: 0

Skip to content