Продължете към съдържанието

Престави се в Господа свещеник Ганчо Луков Ланджев

displayinlineНа 26 март т. г. се престави в Господа свещеник Ганчо Луков Ланджев.
Упокоилият се духовник е роден на 15 януари 1938 г. в гр. Панагюрище. Начално и основно образование придобива в родния си град, а веднага след това продължава и успешно завършва пълния курс на Софийската духовна семинария „Св. Иван Рилски”.
Като дипломирал се семинарист работи в Архиерейското наместничество в гр. Панагюрище като ревизор, писар, в последствие и на други места в града.
Ръкоположен е за дякон на 9 май 1993 г., а за свещеник на 29 август 1993 г. от Негово Високопреосвещенство митрополит Пимен.
От 1993 до 1999 г. е на енорийско служение при столичните храмове „Св. Параскева” и „Св. Кирил и Методий” /ул. „Г. Вашингтон” № 47/.
От 2000 г. до настоящия момент е председател на църковното настоятелство и енорийски свещеник при храмовете „Св. Николай” – с. Желява и „Св. Георги” – с. Елешница, като за известно време е обгрижвал и Елешнишкия манастир „Успение Богородично”.
Опелото на новопреставилия се отец ще бъде отслужено на 30 март /сряда/ от 14,30 часа в храм “Успение Богородично “, Централни гробища.
Бог да го прости и упокои в селенията на праведните!

Visits: 1

Skip to content