Продължете към съдържанието

Сливенският митрополит Йоаникий възглави неделната литургия в Поморие

IMG 3919JPGСъбрани за пореден път в храм „Рождество Богородично“, обединени от православната вяра и изповедание участниците в Международния фестивал за православна музика „Достойно есть“ заедно влязоха в радостта на възкресния неделен ден /12 юни/. Още в ранното утро в храма дойде Сливенският митрополит Йоаникий, който възглави неделната литургия. Заедно с него съслужиха ик. Кирил Попов и свещеници – гости от Румъния и Украйна, и духовници от Сливенска епархия. 

Радостта от събора на единството в Христа и тази година прозвуча от различни църковни хорове, разположени на отделни места в храма. В гласовете на многообразието на различни певчески традиции Православната църква в една душа възправи своето моление към Бога в тайнството на св. Евхаристия.

С празнична проповед към многолюдното църковно събрание се обърна ик. Кирил Попов. В края на литургията десетки деца на различна възраст се причастиха с Христовите тайни, а митрополит Йоаникий с радост ги благославяше и им подаваше по парченца  нафора.
 
Текст и снимки: Весела Игнатова
{joomplucat:160 limit=40|columns=3}

Visits: 1

Skip to content