Продължете към съдържанието

Избори за ново църковно настоятелство -Долна Баня

IMG 5959След празничната неделна света литургия миряните от Долна баня при енорийския храм “Успение на Пресвета Богородица” участваха в избори за ново църковно настоятелство за следващите четири години, както и за нова проверителна комисия.

След църковната служба енорийският свещеник ставрофорен иконом Пламен Димитров направи подробни и точни разяснения за предстоящия избор и след като благодари за работата на членовете на старите ръководства обяви имената на новите кандидати.
Шест енориаши включваше листата на кандидатите за новото църковно настоятелство и четири за проверителната комисия.
След като бе избрана тричленна комисия за провеждането на изборите присъстващите десетки миряни в нормална и спокойна обстановка и при спазване на църковния закон направиха своя вот.
След приключването на гласуването комисията отвори избирателната урна и след като преброи пуснатите в нея бюлетини установи и състави избирателния протокол.
Гласували са съгласно избирателния списък и поставените в него подписи общо 68 миряни. 67 са действителните бюлетини, а една се оказа недействителна.
За нови църковни настоятели бяха избрани: Цветка Митрева с 60 гласа, Ягода Павлова с 56 гласа и Иванка Стринска и Димитър Спасов с по 46 гласа.
В новата проверителна комисия пък бяха избрани: Румяна Дамянова с 64 гласа, Зойка Тунчева с 61 и Цветанка Иванова с 44 гласа.
Подгласници на църковното настоятелство останаха Здравка Симонова и Йорданка Рименова, а на проверителната комисия Марияна Тошева.
 
Любомир Кузев
{gallery}gallery/27-11-2016{/gallery}

Visits: 1

Skip to content