Продължете към съдържанието

На Андреевден в Долна баня

P1150167JPGМиряните от Долна баня и тази година по традиция почетоха свети апостол Андрей Първозвани – първият, който е бил повикан измежду апостолите да тръгне след Иисус Христос и който е покровител и закрилник на голфа в Долна баня.
Особена почит има към светеца след построяването на новата църква, носеща неговото име на територията на голф клуб „Ибър“.

За 12-та поредна година след празничната света литургия в енорийския храм "Успение на Пресвета Богородица" в рилския град, ставрофорен иконом Пламен Димитров  отслужи тържествен водосвет за здраве и благополучие, след което поздрави всички присъстващи с празника, работещите в голф-клуб селището, собствениците и техните приятели. Църковната служба по традиция бе украсена с чудесните песнопения на храмовия женски хор, с ръководител Румяна Дамянова.
Десетките гости бяха лично посрещнати и поздравени от изпълнителния директор на Голф клуб "Ибър" Кирил Недев, които им благодари за присъствието в празничния ден, като всички си пожелаха още десетки години тук да се отслужва тържествена църковна служба и водосвет. На празника дойдоха и гости от съседната община Костенец, начело с кмета Радостин Радев.
Домакините по традиция почерпиха гостите за празника, а всеки получи като подарък нов годишен календар с логото на голф клуб "Ибър". И както повелява традиция в празничния ден на трапезата имаше варена царевица.

Текст и снимки: Любомир Кузев

{joomplucat:548 limit=15|columns=3}

Visits: 0

Skip to content