Продължете към съдържанието

На Игнажден в Долна баня

IMG 6015Почти цял ден продължиха празничните прояви на Игнажден в Долна баня, посветени на Свети свещеномъченик Игнатий Богоносец и на Предпразнеството на Рождество Христово.
Преди обяд десетки миряни присъстваха на празничната света литургия в малката църква “Свети великомъченик Георги Победоносец”, отслужена от енорийския свещеник ставрофорен иконом Пламен Димитров, след което той направи чиста молитва на 40-тия ден от рождението на третия внук на кмета на община Долна баня Владимир Джамбазов Виктор и на неговата майка Ива.

След църковната служба в храма гостуваха възпитаниците от трета група на Обединеното детско заведение “Юрий Гагарин”, водени от своята учителка Красимира Иванова, които след като си събраха, полазвайки от хвърлените орехи от съпругата на отец Пламен презвитера Румяна Ангелова пяха и рецитираха песни и стихове за Рождество и Нова година. Малките долнобанчета получиха по една иконка на Света Петка и църковна библейска книжка за подарък в празничния ден, след което бяха почерпени със сладки и плодове. На изпроводяк те се снимаха пред светата обител и разгледаха красивите елхи в църковния двор.
На Игнажден последната си сбирка на дневната седянка проведоха членовете на Сдружението на хората с увреждания “Венетица” в Долна баня. И както повелява традицията гостите Лиляна Драганова – председател на общинския съвет и общинската съветничка Петя Янева първо си събраха от хвърлените орехи, след което сложиха в камината от донесените дърва с пожелание за здраве и берекет през новата година. Лиляна Драганова подари на клуба красива циклама в знак на обич и съпричастност към болката и страданията на инвалидите.
Председателката на долнобанските инвалиди инж. Светла Стоименова поздрави с празника всички присъстващи в клуба, след което припомни за традициите на Игнажден. Тя благодари на всички, които са подкрепили в различни начинания дейността на Сдружението на хората с увреждания в лицето на общината и кмета Владимир Джамбазов, общинския съвет и председателката Лиляна Драганова, Петя Янева, Филип Джамбазов, Емилия Симонова, Адриана Благоева, Иван Габеров, Екатерина Велчева, Валентин Алексов и Георги Торошанов.
Инж. Светла Стоименова получи поздравления и цветя за своя имен ден, цветя и поздравления получи и рожденничката Димка Янинска.

Любомир Кузев 

{gallery}gallery/20-12-2016{/gallery}

Visits: 0

Skip to content