Продължете към съдържанието

“Училище за предбрачна подготовка” – нов проект на “Православна младеж”

Част от първите участнициСтартира нова инициатива за посрещане и решаване в православен дух на затрудненията и изпитанията в брачния живот. „Училище за предбрачна подготовка“ – така се нарича първият по рода си проект, иницииран от млади православни християни с активната подкрепа на групата „Православна младеж“. „Училището” стартира на 5 февруари в ателие-книжарница „Къща за птици“. Гости на събитието бяха доц. Костадин Нушев от Богословския факултет на СУ, както и свещеник Йордан Йорданов, който направи водосвет и благослови начинанието. След официалната част участниците в проекта започнаха работа с г-жа Зоя Димитрова. Освен занятия с нея, се предвиждат и някои допълнителни инициативи с гост лектори и свещеници, поклоннически пътувания и съвместни срещи с групата.

Насочеността на Училището е към православни християни, които възнамеряват да пристъпят към св. тайнство Брак, както и към православни християни, на които тепърва предстои избор на партньор в живота. Занятията се провеждат от г-жа Зоя Димитрова, сертифициран семеен консултант, магистър по теология и съпруга на свещеник, както и с подкрепата на отец Сава Кокудев, ефимерий на академичния параклис на Богословския факултет на СУ. Продължителността на занятие е два астрономически часа. Темите, по които ще се дадат насоки, обхващат широк спектър въпроси и включват точки като взаимоотношенията вътре в двойката, между двойката и близките, изграждане на християнска среда в семейството и възпитание на децата в християнските принципи и норми на поведение, въпроси във връзка с намирането на духовен наставник и отношенията ни с него, преодоляване на трудности и конфликти, на опити на нежелано чуждо влияние и др.

Отношението към светите Тайнства, сред които е и св. тайнство Брак, не бива да бъде несериозно. Поради това към занятията и съставът на кандидатите се подхожда с внимание. Подборът на желаещите се извършва въз основа на попълнена апликационна форма за кандидатстване и събеседване.

За повече информация можете да пишете на адрес: stefyatanasova@abv.bg

 

Текст и снимки: Стефани Атанасова

{gallery}gallery2/predbrachno{/gallery}

 

Visits: 1

Skip to content