Продължете към съдържанието

Заупокойна св. Литургия и панихида в митрополитския храм „Св. Марина“

Панахида в храм Св. МаринаНа 17 февруари, когато православната църква чества успението на св. вмчк Теодор Тирон и паметта на св. Роман Търновски, и в навечерието на Задушница, в храм „Св. Марина“ (в двора на Софийската св. митрополия) Негово Високоблагоговейнство софийският протосингел ставрофорен иконом Ангел Ангелов отслужи заупокойна св. Литургия. В съслужение с него беше дякон Деян Коруноски, а Негово Преосвещенство Браницки епископ Григорий взе молитвено участие.

Клиросните певци бяха водени от г-н Ангел Младенов, началник на Информационно-просветния и катехизаторски отдел на Софийската св. митрополия.
След св. Литургия бе извършена панихида от епископ Григорий – викарий на Софийския митрополит, за отдаването на почит на всички починали близки, споменати и неспоменати поименно на св. богослужба. „Нека Бог помилва всички, които през вековете са живяли, следвали са Господ Иисус Христос, вярвали са в него и са участвали в Неговото славно пришествие, надявали са се на Неговата велика милост за да получат наследие в Царството Божие“, каза накрая в словото си Негово Преосвещенство.
 

Текст и снимки: Мартин Митов

 

{joomplucat:74 limit=40|columns=3}

Visits: 0

Skip to content