Продължете към съдържанието

Почина дългогодишният служител на Софийска митрополия Иван Младеновски

Ivan MladenovskiСофийска света митрополия съобщава, че на 58 годишна възраст почина дългогодишният служител на митрополията Иван Македончев Младеновски.
Новопреставленият е роден на 22 януари 1959 г. в София. Завършва средно специално образование в техникума по електротехника „С. Киров” в гр. София, а след това висше богословско образование в Духовната академия „Св. Климент Охридски”, гр. София. През 1989 г. постъпва на работа в Софийска митрополия като помощник към техническата служба. 

Винаги се е отнасял изключително съвестно към работата си и прецизно е изпълнявал поставените му задачи. С доброто си отношение към хората винаги беше готов да помогне с каквото може да колеги и познати. Любознателността му към живота и любовта към книгите му бяха дали приятелства, които му помагаха да преодолее личните си душевни и екзистенциални проблеми.
Иван сам отгледа и възпита сина си Данаил като му даде добро средно-техническо образование и с голяма радост прие следването му в Техническия университет в София.
Бог да упокои душата на внезапно починалия Иван в селенията на праведните и даде духовни сили за утеха на опечалените му близки.
Вечна да бъде паметта му!
 
Опелото ще извърши Браницки епископ Григорий – викарий на Софийския митрополит, на 27 февруари от 14 часа на Малашевските гробища. 
 
 

Visits: 22

Skip to content