Продължете към съдържанието

Патриарх Неофит благослови второто издание на кампанията „Великден за всеки“

Негово Светейшество благославя инициативата на омбудсмана на Р. БългарияНа 7 март в храм „Св. св. Кирил и Методий“ (ул. „Георг Вашингтон“ № 47) Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит благослови второто издание на кампанията „Великден за всеки“, която се организира под патронажа на омбудсмана на Република България г-жа Мая Манолова.
Тържественият молебен, който отбеляза началото на инициатива беше отслужен от Негово Преосвещенство Браницки епископ Григорй – викарий на софийския митрополит, в съслужение със ставрофорен иконом Ангел Ангелов – протосингел на Софийска епархия, и свещениците Методи Корчев, Захарий Димитров и Васил Танев.

„Нека Бог да благослови всички които се потрудиха за стартирането на тази кампания и всички тези, които ще се включат в нея с каквото могат, за да може повече нуждаещи се хора да получат тази мъничка помощ… но помощ своевременна, необходима, належаща и ще ги подпомогне в техния живот. На добър час и нека Божието благословение да бъде с всички заети с осъществяването на тази благородна инициатива“, каза епископ Григорий след края на молитвеното правило.
След молебена пред църквата имаше кратка концертна програма, придружена с допълнителни разяснения за кампанията и обръщения на организаторите. 
Лица на инициативата, насочена към най-уязвимата част от българското общество – пенсионерите, са певците Миро, Анелия, Криско, Николина Чакърдъкова, актрисата Деси Бакърджиева и колегата ѝ Тончо Токмакчиев, тв-водещ Румен Луканов и баскетболният треньор Тити Папазов.
Тази година партньори на инициативата са Българската православна църква, Българският Червен кръст, Националният алианс за работа с доброволци, Национално сдружение „Младежки глас“, Българска хранителна банка и др.
Във второто издание на кампанията „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“ отново ще се набират парични средства и храни за възрастните хора, които няма да получат надбавка по случай големия християнски празник. Правителството отпуска по 40 лева допълнително на тези, които получават до 314 лева. Идеята на кампанията е да бъдат подпомогнати хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг.
 
Повече за кампанията, както и дарителските сметки, може да видите на сайта на националния омбудсман.
 
Текст и снимки: Мартин Митов
 
{joomplucat:125 limit=20|columns=4}

Visits: 0

Skip to content