Продължете към съдържанието

Негово Светейшество патриарх Неофит прие монсеньор Анселмо Гуидо Пекорари, апостолическия нунций в България

Архиепископ Анселмо и патриарх НеофитНа 21 март Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит прие в Патриаршеския дом по негова молба монсеньор Анселмо Гуидо Пекорари – апостолически нунций в България. Архиепископ Анселмо Пекорари бе придружаван от своя съветник монсиньор Бодуан Бяжила Муанкембе. В срещата взе участие и Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан.

Повод за посещението бе предстоящата визита в края на месец юни в България на монсеньор Леонардо Сандри, когато той ще посети католически общности в страната ни. Архиепископ Анселмо Пекорари запозна Негово Светейшество патриарх Неофит с целта и програмата на посещението и отправи молба за официална среща между предстоятеля на Българската православна църква и монсеньор Леонардо Сандри.
По време на срещата, преминала в сърдечна атмосфера, двете страни изразиха взаимното си уважение, задоволството си от добрите взаимоотношения между БПЦ – Българска патриаршия и Римокатолическата църква, и съгласието си в отстояването на християнските нравствени ценности и норми на поведение.
 

Visits: 0

Skip to content