Продължете към съдържанието

Цветница в Долна баня

IMG 0393Стотици миряни и вярващи от Долна баня и гости на рилския град изпълниха на големият християнски празник Цветница енорийския храм "Успение на Пресвета Богородица" и присъстваха на Златоустовата литургия, отслужена от ставрофорен иконом Пламен Димитров. Всички те запалиха свещ за здраве, взеха си от осветените от енорийския свещеник върбови клонки и се помолиха пред иконата на "Вход Господен в Йерусалим" за повече щастие и благополучие през годината в семействата.

На празничната църковна служба присъства и кметът на Долна баня г-н Владимир Джамбазов заедно със своето семейство, което в този ден взе своето причастие.

В празничното си слово енорийския свещеник ставрофорен иконом Пламен Димитров припомни на всички присъстващи в храма за тържественото посрещане на Исус Христос в Йерусалим, приветствайки Спасителя с маслинови и лаврови клонки и виковете "Осанна! 

На Цветница пък своето Христово кръщение получи четиригодишната Лора Григориева. Именниците по традиция почерпиха след църковната служба за своя празник, като на трапезата имаше и риба, както разрешава канона в тази шеста Неделя на Великия пост.

 

Текст и снимки: Любомир Кузев

 

{joomplucat:374 limit=12|columns=4}

Visits: 0

Skip to content